Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv Åtal mot Hultström är välkommet - men löser inga problem

Bevittnat...

" I alla sektioner låg det döda grisar, antingen i eller utanför boxarna. Många vinglade och var väldigt svaga. Ingen hade halm. "

Blackstaby, Flen


Åtal mot Hultström är välkommet - men löser inga problem

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Nu har åklagaren meddelat att Lars Hultström är formellt misstänkt för brott mot djurskyddslagen. Hultström var tidigare ordförande för Sveriges Djurbönder och är ägare till gården Blackstaby som polisanmälts av Djurrättsalliansen.

- Det vi har sett och dokumenterat vid våra fyra besök på Blackstaby är fullkomligt vidriga scener, som vem som helst själv kan se på vår hemsida. Om Hultström inte blir dömd för detta visar det bara man kan komma undan med vad som helst så länge offren bara är djur. Att han är skyldig råder det ingen tvekan om, säger Malin Gustafsson, talesperson för Djurrättsalliansen och en av de som vittnar mot Hultström.

Självklart anser Djurrättsalliansen att Hultström ska dömas för det han har gjort. Maxstraffet för brott mot djur är två års fängelse - ingenting jämfört med att leva hela sitt liv i en skitig box. Men det är viktigt att komma ihåg att även om Hultström blir dömd så löser det inga problem. Hela grisindustrin, liksom resten av köttindustrin, är utformad på ett sätt som ger maximal vinst utan hänsyn till djuren. En dom mot en enskild person förändrar inget, det som måste till är en föränding i människors syn på våra medvarelser. Grisar är inte produktionsenheter, födda för att växa så snabbt som möjligt så att de kan dödas unga. De är individer med egna intressen och behov, och de har rätt att leva sina liv på sina egna villkor.

Se bevismaterialet från Hultströms gård Blackstaby här

 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6