Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kritiska röster

Bevittnat...

" Kultingar gnager på suggans liggsår. Apatiska, smutsiga av egen avföring. Halm saknas. "

Maglasäte Gård, Höör


Kritiska röster

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Som veterinär kan man känna sig maktlös inför de stora hälsoproblemen inom dagens grisnäring. Näst slaktkycklinguppfödning är det den mest intensiva och industrialiserade uppfödningsform för djur som vi har i Sverige och den undermåliga miljön får stora konsekvenser för djurens hälsa.
Fredrik Johansson, leg. veterinär
Läs mer...
 
Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Som djurskyddsinspektör under drygt 30 år var mitt jobb att försöka se till att djurskyddslagen efterlevdes ute på gårdarna. Den säger att alla djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom samt att djur har rätt att utöva sitt naturliga beteende. Lagen är en kompromiss mellan djurskydd och ekonomi, men det är djuren som drar det kortaste strået i den kompromissen.
Göran Gustavsson, djurskyddsinspektör under 30 år
Läs mer...
 
Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Jag tror ändå att det allra största problemet för grisarna i köttindustrin är att de har så tråkigt. För sådana aktiva och nyfikna djur är det ren tortyr att inte ha något att göra. Det är därför de utvecklar beteendestörningar som svansbitning och stereotypt rörtuggande, men det är också många grisar som blir apatiska och bara stirrar in i väggen, precis som en djupt deprimerad människa.
Lena Lindström, etolog
Läs mer...
 
Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Stanken och värmen slår mig i ansiktet så fort jag öppnar ladugårdsdörren. I en stor gammal lada, där smutsen hänger i tjocka remsor från tak och väggar, finns slaktsvinen. Första gången Sälboda filmades var vår första syn grisar isolerade i en sjukbox. De hade mycket stora bölder, hostade och var mycket svaga. När vi nu är där för andra gången, är de inte kvar.
Annika, aktiv i Djurrättsalliansen
Läs mer...
 
Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Enligt svensk lag ska djuren ha rätt till sitt naturliga beteende och djurvårdaren ska kunna se varje individ och säkerställa att den mår bra. Det fanns inte en chans till det. I stallet med slaktsvin skulle jag lägga max några minuter på skötsel per dag, i varje avdelning med 320 individer. Grisarna är fullständigt understimulerade, de kan inte dra sig undan och det finns absolut ingenting att sysselsätta sig med. De får en skopa strö och maskinell utfordring med mat två gånger om dagen. Det är allt som händer. Kalla det naturligt beteende?
Anna-Lena Thomsson, tidigare anställd på en svensk grisfarm
Läs mer...
 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6