Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv

Bevittnat...

" Många kliar sig mot gallret och verkar ha mycket klåda. En gris förlamad i bakbenen. Strö obefintligt – betonggolv med plastspalt. "

Bröderna Ingvarssons Jordbruks AB, Skurup


Nyheter

Se filmen om Mat-Tina

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
En av våra supporters har klippt ihop en fantastisk film om Tina Nordström och griskött, apropå att hon lagat lufttorkad skinka från Fors Säteri.
Läs mer...
 

Stor manifestation för grisarna

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

På lördag arrangerar vi Ett liv som gris en stor manifestation i Stockholm. Missa inte möjligheten att göra din röst hörd med oss på lördag! Ta chansen att visa hur många vi är som rasar mot den oacceptabla behandlingen av kännande, intelligenta och underbara individer.

Vi samlas klockan 15:00 på Medborgarplatsen, Stockholm.

Talare:
Mian Lodalen
Jens Holm
Tomas Järvheden
Djurrättsalliansen

Väl mött där!

 

Ett liv som gris i Borås och Skövde

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
BoråsIdag besöktes Västergötland av aktivister från Djurrättsalliansen som ett steg i kampanjen Ett liv som gris. Vi började dagen i Borås och fortsatte sedan till Skövde. Det slår oss när vi vi är ute på gatorna hur många människor som faktiskt står och väger inför valet att helt slopa köttet frammöver. Vårt budskap verkar ha nått fram, nämligen att det vi funnit under vår undersökning inte kan isoleras till enskilda farmer men inte heller enbart till grisindustrin. Människor runt om i Sverige börjar inse det etiskt ohållbara att hålla djur i en högintensiv produktion och väljer därför att ersätta köttet med annat. Det är en mycket glädjande utveckling.

SkövdePå eftermiddagen åkte vi ut till Dönstorps Suggring AB utanför Vara, en farm som under undersökningen uppvisade brister på nio punkter och som nu blivit anmäld. Igår hade farmen fått besök av länsveterinären som bland annat anmärkt på ventilationen på gården. Tyvärr släpptes vi inte in på Dönstorp heller med hänvisning till smittorisk knutet till svininfluensan. Medan vi väntade på detta besked från ägaren hann vi ha en utförlig diskussion med de anställda om grisindustrins vara eller icke vara.

Gris i transport på DönstorpPå Dönstorp fick vi även bevittna avlastningen av ett antal grisar som just anlänt från en annan anläggning vilket gav en påminnselse om att transporten av grisar mellan anläggningar är något som ännu väntar på att dokumenteras på ett sanningsenligt sätt. Under vår korta vistelse på farmen hann aktivister från Djurrättsalliansen se hur en arbetare föste grisar framför sig med sparkar. Det finns mycket kvar av grisindustrins övergrepp mot grisarna att kartlägga.
 

Djuren behöver försvarare

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Många av Sveriges veterinärer är ekonomiskt helt beroende av köttindustrin. Därför kan man knappast betrakta dem som oberoende, och det finns ingen som helst garanti för att veterinärer ser till djurens bästa. Det är en utbildning i medicin, inte etik.

Läs mer...
 

Mat-Tina lagar skinka från Hultströms gård

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Den kända TV-kocken Tina Nordström lagade för några veckor sedan lufttorkad skinka från Fors Säteri, en av Lars Hultströms gårdar som Djurrättsalliansen besökt.

Mat-Tina får betalt av Svensk Köttinformation för att propagera för svenskt kött från grisar, lamm och nötdjur.

Läs mer...
 

Djurrättsalliansen i Göteborg sprider Ett liv som gris - och gör nytt besök på ökända Lilljohns

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Ett liv som gris i GöteborgPå morgonen tisdag 24:e november var Göteborg fyllt av affischer, klistermärken och till och med reklamskyltar på spårvagnarna om kampanjen Ett liv som gris. Samma eftermiddag visades kampanjfilmen för Göteborgarna i Brunnsparken, mitt i stan. Många människor stannade för att titta på de missförhållanden som vi funnit runt om i Sverige.

Läs mer...
 

Manifestation mot grisplågeriet i Västerås

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
vsters_3På Stortorget i Västerås manifesterade idag aktivister från Djurrättsalliansen och spred kampanjmaterialet från vår undersäkning till alla som ville ha. Trots duggregn och blåst genomfördes en spektakulär aktion med en inplastad gris och en människa intill varandra - individ som individ, vad är skillnaden? Vi mötte stor respons från allmänheten, många hade hört om vanvården från radio och tv och var upprörda.
 

Inplastad griskulting och människa i Eskilstuna

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

eskilstuna_5Under dag två av kampanjen Ett liv som gris befann sig aktivister på torget i Eskilstuna för att sprida budskapet om att bojkotta kött för att grisar och andra djur ska slippa ett liv i misär.

Aktivisten Johanna klädde av sig till underkläderna och la sig i en enorm "köttförpackning" intill en lite mindre förpackning med en inplastad gris, ett autentiskt offer för köttindustrin. Hon berättar så här om aktionen:

- Även om vädret inte var det bästa och det var väldigt kallt att ligga i bara underkläder är det ingenting mot det lidande grisarna upplever. Dessutom kunde vi efter manifestationen packa ihop och ta på oss varma kläder, medan grisarna är kvar i sitt helvete livet ut. Det är därför vi måste stå upp för dem och föra deras talan.

 

Pigman bjuder hem Annika Bergman

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

PigmanI SVT:s Gomorron Sverige den 25/11 sa Annika Bergman, ordförande för Sveriges grisproducenter, att en gris kan bete sig naturligt på en kvadratmeter betong. Pigman erbjuder därför Annika att pröva på livet som gris i Sverige. Han kommer att stå utanför Sveriges grisproducenters kontor i Stockholm klockan 10.00, torsdag 26/11.

– Jag vill hälsa Annika Bergman välkommen hem till mitt gamla boende i betongen, säger Pigman. Det var hårt, smutsigt och supertråkigt. Och jag vet vad de orden innebär.

Läs mer om Pigman här

Se Annika Bergman i SVT här

Läs mer...
 

Ett liv som gris i Örebro

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button
Aktivister på Stortorget i Örebro
En lättklädd aktivist nedblodad, en död griskulting och en skylt med texten "Individ som individ - vad är skillnaden?". Det möttes allmänheten av i Örebro i onsdags då de passerade stora torget i stan. Aktionen väckte mycket uppmärksamhet bland förbipasserade och även hos massmedia.
 
Sida 6 av 7

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6