Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Kampanjen Nyhetsarkiv

Bevittnat...

" Kultingar gnager på suggans liggsår. Apatiska, smutsiga av egen avföring. Halm saknas. "

Maglasäte Gård, Höör


Nyheter

Länka till kampanjen med våra banners

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Sprid gärna ordet om grisarnas situation och vår kampanj med något av följande banners:

Banner till Ett liv som gris - 175x67 px

Banner till Ett liv som gris - 234x60 px

Banner till Ett liv som gris - 300x300 px

Banner till Ett liv som gris - 468x60 px

 

Vill du göra skillnad?

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Nej, det är inte undantagsfall. Det vi dokumenterat är vanemässiga lagbrott. Smutsiga, sjuka och skadade grisar på hårda betonggolv utan halm finns på de allra flesta gårdar vi besökt. Att djuren kommer i kläm är en ofrånkomlig följd av en enorm efterfrågan på kött från grisar och andra.

Läs mer...
 

Vet du vilken PR-byrå som hjälpt Lars Hultström?

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

När Lars Hultström, ordförande för Swedish Meats, fick besked om att verkligheten på hans grisfarm kommit upp i ljuset valde han att göra sig otillgänglig. Lite senare återkommer han, nu i en ordentligt städad farm och med en griskulting i famnen. Det han levererar till medierna är skolboksexempel på hur PR-byråer rekommenderar företag i kris att kommunicera. Kriskommunikation är en lukrativ bransch, men att hjälpa även de som uppenbarligen borde få stå för sina missförhållanden är inte något som ens PR-byråerna själva vill stoltsera med. Så vet du vilken PR-byrå som hjälpt Sveriges Grisproducenter, Swedish Meats och Lars Hultström – hör av dig till oss!

 

Manifestation i grisarnas namn på Sergels torg

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Under tisdagkvällen samlades aktivister från Djurrättsalliansen på Sergels torg för en manifestation i grisarnas namn. Utan ett ord, i en tyst manifestation, höll aktivisterna fram några av de som fallit offer för grisindustrin, på sina bara armar. Små döda griskultingar lyftes ut från den verklighet och tillvaro som dödat dem.

Läs mer...
 

Mian Lodalen i aktion utanför grisproducenternas möte

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Protest utanför Grisföretagardagen på ElmiamässanDjurrättsalliansen, med talespersonen Mian Lodalen i fronten, arrangerade idag en aktion utanför Elmia i Jönköping där köttindustrin höll den så kallade Grisföretagardagen. Med en inplastad gris och en inplastad människa i traditionella köttförpackningar ville vi visa på att det inte är någon skillnad på individer, oavsett vilken art man tillhör.

 

Läs mer...
 

Kampanjstart idag utanför Elmia

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Spektakulär kampanjstart med Djurrättsalliansen och Mian Lodalen utanför Elmia kongress

Klockan 12.00, tisdagen den 24 november kommer Mian Lodalen, författare, aktivist och gammal Jönköpingsbo, att tillsammans med organisationen Djurrättsalliansen genomföra en spektakulär aktion utanför Elmia Kongress där Sveriges grisföretagare samlats i Grisföretagardagen.

Djurrättsalliansen har under två års tid filmat förhållandena på 100 svenska grisfarmer över hela Sverige. Enligt svensk djurskyddslag ska djur behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande. De ska även ges möjlighet att utöva sitt naturliga beteende men utredningen avslöjar omfattande missförhållanden och vanvård.

- Bilderna och uppgifterna från rapporten är väldigt upprörande och jag är övertygad om att svenska folket kommer att tycka detsamma som jag. Jag hoppas att alla vågar ta till sig informationen om hur deras fläskfilé och falukorv produceras och därefter tar avstånd från djurplågeriet. Ett enkelt sätt är att sluta äta kött som framställs på det här omoraliska viset, säger Mian Lodalen.

Möt oss utanför Elmia i Jönköping idag kl 12-13.

 

Omfattande djurplågeri avslöjat på svenska grisfarmer

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Blackstaby Gård 2009-11-19
Under två år har Djurrättsalliansen besökt hundra svenska grisuppfödningar för att dokumentera djurens livssituation. Vid besöken fann vi obehandlade skador, döda grisar, smutsiga grisstallar och lagbrott. Den omfattande utredningen slår hål på myten om den lyckliga svenska grisen med knorr på svansen. Utredningen omfattar 10% av industrin och för att ge en representativ bild har små uppfödningar med bara några hundra grisar liksom stora med hundratals suggor besökts. Nu polisanmäls de besökta gårdarna för brott mot djurskyddslagen.

Vi var förberedda på det värsta men vad vi såg var värre än vad vi någonsin kunnat föreställa oss.

Djurrättsalliansen har öppnat de stängda dörrarna till grisfabrikerna. På den här sidan kan du själv ta del av vad vi hittat och göra din egen bedömning - ska det se ut så här?

Läs mer...
 
Sida 7 av 7

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6