Ett liv som gris

Ett liv som gris 2015

Stöd vårt arbete

  • Vårt arbete för djuren är inte möjligt utan våra supporters och vi hoppas att fler vill stödja våra kampanjer genom att bli månadsgivare.
  • SMS:a START DJUR100 till 72370 för att donera 100 kronor i månaden eller START DJUR50 till 72370 för att donera 50 kronor varje månad till Djurrättsalliansen livsviktiga arbete.
  • Du kan också donera direkt till vårt plusgirokonto 42 54 11-6.
Du är här: Startsidan Grisfarmerna Skåne Hagestad i Löderud

Bevittnat...

" Många kliar sig mot gallret och verkar ha mycket klåda. En gris förlamad i bakbenen. Strö obefintligt – betonggolv med plastspalt. "

Bröderna Ingvarssons Jordbruks AB, Skurup


Hagestad i Löderud

Skriv ut
AddThis Social Bookmark Button

Vid ett besök på grisfarmen Hagestad i Löderud, 2009-07-10, dokumenterades följande brott mot djurskyddslagstiftningen:

  • Otillräckliga mängder strömaterial i vissa boxar, ett brott enligt DFS 2007:5, 3 kap, 7 och 8 §§ samt SFS 1988:539, 16 §.
Detta antecknade Djurrättsalliansens inspektörer:
En ensam sugga stod i kraftigt begränsat utrymme då långsidan var 2 m, kortsidorna var 0,7 och 1,6 m. Bredvid stod en annan sugga i mer än dubbelt så stort utrymme. Mycket flugor.
 

Ett liv som gris

Under två års tid har aktivister från Djurrättsalliansen besökt närmare hundra slumpvis utvalda grisgårdar. Det är omkring en tiondel av Sveriges alla grisfarmer. Vårt undersökningsmaterial består av allt från stora industrifarmer till små familjegårdar. På varje gård har vi med hjälp av videokameror, kameror och anteckningsblock dokumenterat de övergrepp och lagbrott vi har sett.

Det omfattande material som vi samlat in ligger till grund för den här kampanjen. Våra betraktelser ger en oroväckande bild av de svenska grisarnas verklighet – en vardag präglad av tristess, sjukdomar och hårda betonggolv.

Följ med Djurrättsalliansen bakom köttfabrikernas stängda dörrar och ta del av våra avslöjanden.

Vågar du se sanningen?

Våra sociala medier

Bli fan till Djurrättsalliansen på Facebook, eller bli vän med oss på MySpace. Skriv gärna upp dig som prenumerant på vårt nyhetsbrev. Missa heller inte våra RSS-flöden:

Om Djurrättsalliansen

Djurrättsalliansen är en rikstäckande djurrättsorganisation som utgörs av lokalgrupper i olika städer. Det är våra aktiva medlemmar som driver och utgör Djurrättsalliansen. En stor del av Djurrättsalliansens kampanjer och material bygger på det arbete som vår researchgrupp utför. Syftet med den är att avslöja och motverka djurplågeri i alla dess former.

Allt arbete är oavlönat och alla donationer går oavkortat till arbetet för djuren.

Kontakta oss

  • Djurrättsalliansen
    Box 2107, 128 23 Skarpnäck
  • Telefon: 072-300 39 00
  • info@ettlivsomgris.se
  • Plusgiro: 42 54 11-6